Eén van de moeilijkste momenten is om definitief de knoop door te hakken om ondernemer te worden. Het is ook niet niks. Je geeft er vele zekerheden voor op en je weet niet wat je er voor terug krijgt. Je hebt een hoop lef nodig om deze stap te durven zetten. En als je de stap dan eenmaal hebt gezet hoe word je dan succesvol? Daar wil ik in deze blog op in gaan. Ik ben nu 11 jaar ondernemer en onderstaande punten hebben mij succes gebracht.

  1. Begin jouw onderneming vanuit passie op het gebied wat je echt leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Dit straal je uit en maakt je onderscheidend waardoor je een gun-gehalte creëert. Tevens krijg je dan energie van jouw werk in plaats van dat het je energie kost.
  2. Zorg dat je veel ervaring en kennis bezit van jouw business. Hierdoor weet je waar je over spreekt en word je serieus genomen. Daarnaast weet je waar de kansen en de bedreigingen liggen waardoor je een scherpe focus kunt ontwikkelen.
  3. Denk in oplossingen en kansen en niet in problemen of angsten. Alles wat je aandacht geeft wordt groter. Blijf jezelf en jouw onderneming doorontwikkelen zodat je toegevoegde waarde kan blijven leveren.
  4. Succes begint waar een ander stopt. Lever meer kwaliteit in de dienstverlening voor een markt conform tarief of net iets daaronder. Dan val je op, word je onthouden en komen ze bij je terug waardoor je een lange termijn relatie kunt opbouwen.
  5. Volg je intuïtie zonder dat je weet wat het resultaat is. Ga uit van je eigen kracht en dat het gaat lukken. Wees authentiek!
    Personality overstijgt alles. In een volgende blog zal mijn zakelijk partner Vincent van der Veen, tevens ook 11 jaar ondernemer, ingaan op welke persoonlijkheidseigenschappen er nodig zijn om succesvol te worden als ondernemer.

Herken jij jezelf in deze aspecten? Geloof jij in de kracht van samenwerken maar sta je ook graag op eigen benen? Boom zoekt ondernemend talent. Ik ben nieuwsgierig naar wie je bent. Klik hier voor ons ondernemersconcept of neem hier contact met mij op via e-mail.