Afgelopen maand kreeg ik tijdens het netwerkevent ‘Dineren met Directeuren’ bij MeerBusiness van René Jansen, oprichter en voorzitter MeerBusiness, de gelegenheid om in een paar minuten social media advies te geven. Dit was een uitgelezen kans om de 50 aanwezige ondernemers mijn verhaal te vertellen. Graag deel ik mijn korte presentatie via deze blog.
De kansen liggen online!
Ruim 5 jaar geleden zijn wij actief begonnen met het vergroten van ons online netwerk via social media. Wij ondervonden dat social media van essentieel belang zijn om een bedrijf online zichtbaar en vooral vindbaar te maken. Boom Your Business begeleidt bedrijven met Het Nieuwe Ondernemen via social media. Wij ondersteunen onze klant bij het vergroten van het online netwerk. Mijn boodschap is: de kansen voor de toekomst liggen online! Hieronder geef ik een aantal voorbeelden.
Wat is uw doelgroep en waar bevindt deze zich?
Bijna elke doelgroep bevindt zich online. Het is de kunst om deze te vinden en te bereiken. Doelgroepanalyse kan hierbij helpen via social media. Luister naar de doelgroep en ga de dialoog aan. Proef het sentiment en de behoeften van de doelgroep. Speel hierop in, pas de dienstverlening zo nodig aan en ontwikkel nieuwe diensten. Een concreet voorbeeld: de HR-afdeling van een ziekenhuis zoekt artsen en chirurgen. Via Twitter kwamen zij erachter dat deze doelgroep een gemeenschappelijke interesse heeft, namelijk ingewikkelde puzzels. Om deze doelgroep aan te trekken en te binden, heeft de HR-afdeling een game ontwikkeld in de vorm van een app.

Hoe kunt u online uw zichtbaarheid en netwerk vergroten?
Haak aan bij grote relevante online netwerken. Voorbeeld: onlangs twitterde ik dat ik naar ‘Dineren met Directeuren’ zou gaan om een korte presentatie te houden over social media. Deze tweet ging naar mijn volgers (4.200) en René Jansen heeft dit bericht geretweet, zodat het ook naar zijn volgers ging (2.200). In potentie heb ik dus 6.400 mensen bereikt! Het bereik wordt nog groter als deze volgers het bericht ook met hun netwerk delen.
De trend: kennis gratis online delen. 
Hierdoor wordt u zichtbaar, wordt u gevolgd en neemt de doelgroep contact met u op. De benodigde competenties zijn vanzelfsprekend niet gratis.

Wilt u ook uw online netwerk vergroten? 
Ik kom graag in contact met u! 
Klik hier voor mijn contactgegevens of mail me direct via susanne@boomyourbusiness.nl 
Susanne van Boom – eigenaar Boom Your Business