Steeds op zoek naar ander mogelijkheden om in contact te komen met onze doelgroep, waren wij, eigenaren van de TA academie – een instituut voor opleidingen in de Transactionele Analyse –, een jaar geleden aan de slag gegaan met ‘sociale media’. We startten een Linkedin groep. We zetten een Twitter-account op. We begonnen een You Tube kanaal. Een fotogalerij… We hadden het er behoorlijk druk  mee. De eerlijkheid gebied te zeggen dat weer geregeld in verdwaalden en ons dan afvroegen of er effecten zouden zijn en wat die effecten zouden zijn.In een van de eerste contacten met Boom werd één ding direct duidelijk: Alle inzet van sociale media moet er op gericht zijn bestaande, maar vooral potentiele klanten, naar onze website te leiden. Die website moet dan ook ‘glimmen en glanzen’ en precies die mogelijkheden bieden die de klant zoekt. Opeens keken wij met andere ogen naar onze activiteiten in de sociale media. Tijd voor een sociale media strategie!

Al snel wisten we ook over de mensen van Boom een paar zaken zeker. Ze kenmerken zich door krachtig geloof in de mogelijkheden van sociale media om onze business te versterken. Ze bezitten een enorme gedrevenheid om ons daar echt van te overtuigen. En – last but not least – ze zijn oprecht eerlijk in de feedback over onze commerciële uitingen. Dat laatste is misschien wel het meest krachtige kenmerk.
Eerlijk is eerlijk, we werden niet gespaard. Eerlijk is eerlijk, de feedback was hard maar to the point. Eerlijk is eerlijk, dat maakte het mogelijk zelf met andere ogen naar – in dit geval – onze website te kijken. Eerlijk is eerlijk, onze website ‘glimt en glanst’ als nooit te voren en is inmiddels veel meer dan een ‘folder online’. Onze website is een interactief medium voor onze huidige studenten en voor ieder die ons via onze uitingen met behulp van sociale media weet te vinden. Neem een kijkje: www.ta-academie.nl Nu dit af is, gaan we, samen met Boom, verder onderzoeken hoe al onze sociale media activiteiten (vooral nieuwe) klanten nieuwsgierig kunnen maken naar onze website en ons opleidingsinstituut. Eerlijk is eerlijk, we hebben daar hoge verwachtingen van.
Directeur TA academie