Instagram is een medium dat bedoeld is om je mooiste kiekjes te delen. Van prachtige natuurfoto’s tot aan foto’s over reizen, fitness en lifestyle. Toch miste er nog iets. Het persoonlijke. Instagram kwam hier ook achter en daarom introduceerden ze een half jaar geleden Instagram Stories.

Instagram Stories bleek een groot succes te zijn. Wie schuilt er altijd achter die prachtige foto’s? Een kijkje achter de schermen of gewoon een gekke selfie. Deze foto’s wil je niet tussen je profielpagina hebben, maar zijn wel geschikt voor je Stories.

Steeds meer social media zijn begonnen met het aanbieden van livestreaming. Instagram kon natuurlijk niet achterblijven en introduceerde vorige maand Instagram Live. Gelijk in de Stories optie van de app kun je live gaan naar al je volgers. Maar waar gebruik je Instagram Live eigenlijk voor?

Hier zijn een aantal tips:
– Events: livestreams zijn uitermate geschikt om een deel van een event te laten zien. Ben jij bij dat coole concert van Lady Gaga? Ga live en trek je publiek aan met haar gave dancemoves. Je volgers willen weten wat je doet, dus laat het zien! Je kunt ook denken aan uitstapjes die je maakt of andere gave dingen die je onderneemt.
– Q&A’s: Instagram Live is goed geschikt om vragen van volgers te beantwoorden. Als je wat bekender bent op Instagram, stromen de vragen binnen tijdens je livestream. Door de handige comment sectie kun je snel vragen zien en beantwoorden. Heb je even een half uurtje niks te doen? Ga live en houd een Q&A!
– Behind-the-scenes: Geef een kijkje achter de schermen. Vooral voor bedrijven is dit een leuke optie. Laat zien wie de mensen zijn achter het bedrijf of kanaal. Als je bijvoorbeeld een event organiseert kun je live laten zien hoe het eraan toe gaat op zo’n dag.
– Heb je iets te vertellen of wil je communiceren met je volgers? Dat kan ook prima met Instagram Live. Vooral omdat je op hetzelfde moment een connectie hebt met de kijkers geeft het een extra persoonlijke lading.

Dus waar wacht je nog op? Ga live en experimenteer. Kijk wat werkt voor jouw volgers. Vraag ook aan je volgers wat ze graag van je willen zien. Zo word je er steeds beter in en kun je straks live gaan voor honderden mensen!