De ideale functie?
Mijn naam is Susanne van Boom en ik ben sinds 2000, samen met mijn zakenpartner, eigenaar van Boom Werving & Selectie. Mijn eerste ervaring binnen de arbeidsbemiddeling heb ik op mogen doen bij mijn oude werkgever Randstad. Ik heb dat met heel veel plezier gedaan en vanaf toen wist ik het: dít is mijn vak én mijn passie. Ik was 26 toen ik begon als eigen ondernemer. Wat hebben we bij Boom veel meegemaakt en veel mensen gesproken. Vanuit deze ervaring is er een aantal zaken die mij zijn opgevallen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen idee hoe hun ideale baan er uitziet. Hoe komt dat? We zijn vaak op zoek naar de perfecte baan. Maar waarom moet het perfect zijn? Is dit wel haalbaar? Status is bij veel kandidaten die wij hebben gesproken belangrijk. Waarom, en word je er gelukkig van? Op al dit soort vragen wil ik in mijn volgende blog posts antwoord gaan geven. Hieronder volgt mijn eerste post.

Om een goed beeld te kunnen schetsen, moeten we eerst terug naar de kern; Waarom wordt de perfecte baan niet gevonden?

6 redenen waarom de ideale baan niet wordt gevonden

• Te hoog verwachtingspatroon. De baan moet aan zoveel eisen voldoen dat het onduidelijk wordt wat voor baan dit is. Ook zijn de kandidaten vaak niet bereid om concessies te doen.

• De keuze van een baan komt meestal voort uit verstandelijke keuzes die gericht zijn op zekerheid in plaats van keuzes gebaseerd op wat vind ik leuk om te doen, waar ligt mijn kracht, waar ik energie van krijg enz.

• Vaak weten kandidaten heel goed wat ze niet willen, maar niet wat ze wél willen.

• Groot aanbod van banen/sectoren/functies en opleidingen. Google bijvoorbeeld maar eens commerciële functies en je krijgt 1.240.000 hits.

• Status (functietitel, aanzien, lease auto, salaris, bonus enz.). In de praktijk hebben wij gemerkt dat mensen geregeld ontevreden zijn doordat “het gras bij de buurman altijd groener is”.

• Management. De kwaliteit van het management, politieke spelletjes en oude management stijlen.

7 tips om jouw ideale baan te vinden

• Accepteer dat de ideale baan niet bestaat.

• Investeer in een (online) persoonlijkheidstest waardoor je meer inzicht krijgt in je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Maak een overzicht met punten zoals:

Waar haal jij energie uit, wat is je passie, waar ligt je kracht, wat vind je belangrijk, waar word ik gelukkig van in het leven? Probeer deze waarden ook terug te vinden in jouw baan en in de cultuur van het bedrijf. Een relevant artikel hierover vind je hier.

• Wees bereid om concessies te doen en inventariseer waar je de concessies in wil en kunt doen.

• Kies een baan waar je hart en passie ligt en leg niet de prioriteit op wat een goed aanzien heeft voor de buitenwereld (status) of financiële redenen. Het kan zeker nuttig zijn om hiervoor een coach in te schakelen.

• Alles wat je aandacht geeft wordt groter. Dus leg de focus op mogelijkheden en kansen in plaats op wat je niet wilt, of op angsten en bedreigingen. Leg ook de focus op jouw kwaliteiten/goede competenties in plaats van je ontwikkelpunten.

• Verdiep je in de cultuur van een bedrijf. Informeer wat hun visie is. En hun mogelijkheden in Het Nieuwe Werken (HNW), social media, innovatie, managementstijl, inbreng van eigen creativiteit enz.

• Volg je intuïtie zonder dat je weet wat het resultaat is!

Herken je jezelf hierin? Heb je wellicht nog meer redenen of tips die we kunnen delen? Ik ben benieuwd naar jouw reactie.

Vriendelijke groeten,

Susanne van Boom