Guestblog door Bert Kuiper (STAFT)

Als intermediair werk ik ruim 20 jaar op de arbeidsmarkt. De laatste 12 jaar werk ik voor mezelf onder de naam STAFT. STAFT is een searchbureau dat zich richt op moeilijk invulbare vacatures binnen branches als Industrie, Infra, Bouw en Milieu. Hiernaast richt ik mij op het coachen van kandidaten. Susanne van Boom ontmoette ik in een fase waarin ik op zoek was naar meer plezier in het werk. Ik had vele wensen en mogelijkheden maar het kiezen ging mij niet goed af.

De eerste indruk die ik kreeg bij Susanne was die van een ondernemende zelfverzekerde vrouw.We hebben nu een aantal strategische sessies gedaan en dan wordt het beeld completer. Ze blijkt vasthoudend. Opereert sterk vanuit eigen kracht. Laat anderen daarbij ook in hun eigen kracht komen. Ze is niet dwingend wel stellig en uitgesproken. Oprecht, ze zegt wat ze vindt zonder je daarbij te sparen. Aangenaam direct. Daarbij heeft ze oog voor de relatie waardoor er een goede verbinding ontstaat. Susanne is een oorspronkelijk denker. Praktisch en realistisch. 

Na de gesprekken werd voor mij duidelijk dat mijn plezier in werk ook gekoppeld was aan werken met anderen en voor anderen. Het trainen van technische adviseurs past goed in die richting. Maar hoe verder? De eerste stap vond ik knap lastig. Door samenwerking tussen Boom Your Business, een klant uit het netwerk van Susanne en mijzelf creëerden we samen de eerste stap bij de opzet van een training. Voor alle drie een positieve ervaring. Boom Your Business kon meedenken over ontwikkeling van nieuwe business, de klant kreeg een goed trainingsvoorstel helemaal gericht op zijn doelgroep en ik kon mijn eerste trainingsvoorstel maken dat ik ook kan gebruiken voor mijn acquisitie. Dat ik nu ook de training mag geven is natuurlijk helemaal geweldig.

Meer informatie over STAFT: http://staft.nl/