Guestblog door Bonnie Williams – Directeur The Whole Package


Onlangs werd ik telefonisch benaderd door een Engelssprekende man met de vraag of ik een motivational Lunch & Learn-sessie kon verzorgen voor een internationaal team van ongeveer 40 pharma-medewerkers in Zürich. Een sessie die de deelnemers moest aanspreken op persoonlijk niveau en impact zou hebben op de manier hoe ze met veranderingen omgaan. Op mijn lijf geschreven, dacht ik. Sterker nog: zij vroegen precies om de inhoud die ik voor mijn Power UP! masterclass heb ontwikkeld en in praktijk gebracht. Bovendien wilde ik me toch al meer richten op dit soort speaking engagements en had daarom, nota bene kort voor het telefoontje, mijn LinkedIn-profiel aangepast met de titel ‘motivational speaker’. Toen ik van de verbazing was bekomen – bij mijn weten was The Whole Package niet wereldberoemd in Zwitserland! – vroeg ik deze welbespraakte meneer hoe hij mij had gevonden. Hij bleek me te hebben gegoogeld met de trefwoorden ‘motivational speaker Europe’…

 
Om eerlijk te zijn: ik vertrouwde het niet. Zo ‘out of the blue’, en exact aansluitend op mijn aanbod en passie? Ik googelde op mijn beurt zijn naam en dat van het bedrijf en het bleek legitiem.
 
Een paar weken later had ik een opdrachtbevestiging en een ticket in de tas. Inmiddels is de Lunch & Learn-sessie met succes uitgevoerd en is het begin van een mooie samenwerking in gang gezet. And I owe it all to GOOGLE! En natuurlijk het effectief positioneren, dit keer op LinkedIn, van mijn bedrijf en strategie.
 
Dit was voor mij het bewijs van de kracht van social media om voor een zzp’er met beperkte middelen onbeperkte mogelijkheden te kunnen creëren. Niet alleen op het gebied van nieuwe opdrachten, maar het stimuleert ook de interactie. Inzichten delen is naamsbekendheid creëren. Mits je het doet op een manier die bij je past en die je vol kunt houden. Want dat is de crux voor veel ondernemers met een specifieke expertise; inhoud en core business die niet web-based is. Hoe doe je dat?!
 
Mijn uitdaging was (en is) om mijn eigen web te spinnen binnen de wereld van het grote digitale web. En er dan niet verstrikt in te raken. Dat bleek lastig. Als zzp’er zit je in een vacuüm en is het soms moeilijk om objectief te blijven en gezonde beslissingen te nemen. Ik dacht veel van de puzzelstukjes bij elkaar te hebben, maar miste het overzicht en zocht naar de leidraad voor mijn marketingstrategie, én een structuur om die te implementeren. Ik wist dat het moest, maar niet hoe!
 
Gelukkig is daar Boom Your Business. Ten eerste Susanne van Boom, die mij de weg wijst in de wereld van de social media. Susanne stelt niet alleen de juiste vragen, maar luistert ook grondig en geduldig en weet de onderliggende issues eruit te filteren. Zij denkt mee en deelt haar expertise, ondernemerservaring en visie, waardoor het voelt als een partnerschap. Gezamenlijk kwamen we snel tot een helder kader en strategische richting, met een actieplan dat volledig op mijn doelen, visie en persoonlijkheid aansluit.
 
Na slechts twee sessies beginnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Ik ben nu in staat om ‘the bigger picture’ van mijn positionering en strategie te zien, en een structuur te implementeren voor mijn online presence. Maar het belangrijkste is dat ik nu meer op lange termijn kan denken, waardoor het eenvoudiger is om keuzes te maken en effectieve actie te ondernemen. Ik ben niet meer verlamd door mijn eigen onkunde…
 
Ik heb veel opgestoken over de do’s en dont’s op social media, en ben met vol vertrouwen samen met Boom Your Business de implementatiefase ingegaan. Ook dit proces is heel persoonlijk en op maat gemaakt. Ik krijg binnenkort een digitale facelift en ga de interactie actiever en structureler inzetten. Dit alles ook onder zorgvuldige begeleiding van Vincent van der Veen van Boom Your Business, die mij, mijn doelen én belangen voor ogen houdt.
 
Ik verwacht binnenkort beter ‘vindbaar’ te zijn, ook door een potentiele doelgroep die The Whole Package nog niet kent. Maar het begin is er: eerst Zwitserland, daarna de wereld!!