Ik weet het. Je kijkt naar buiten en ziet het zonnetje stralen waardoor je nog meer zin krijgt je plannen voor het weekend samen te stellen. Waarschijnlijk ben je dat nu ook al aan het doen. Maar stop hier heel kort mee, sterker nog, stop met alles wat je aan het doen bent. Ik vraag namelijk heel even om je aandacht. Zit je goed op je stoel? Want er is een grote kans dat je er vanaf dondert. Echt waar. En gooi je smartphone of je recent gekochte Apple Watch ook meteen weg. Nee, nog verder! Goed zo.

Deze heb je binnenkort namelijk niet meer nodig. Zat je in 2002 ook met stijgende verbazing te kijken hoe Tom Cruise met simpele handbewegingen zijn computer wist te bedienen in de film Minority Report? Wat als ik je vertelde dat deze technologie inmiddels al voor de deur staat door niemand minder dan internetgigant Google. Het recentelijk gepresenteerde “Project Soli”, zoals het nu nog heet, wil de manier hoe wij apparatuur bedienen compleet veranderen dankzij een kleine radar-chip. Met deze technologie kan je voortaan met simpele vingerbewegingen onder meer swipen, scrollen of tappen en je apparaten nog nauwkeuriger bedienen dan ooit.

De chip zorgt dat je handen en vingers de interface van de toekomst gaan worden en is dankzij zijn kleine formaat bijna overal in toe te passen. Het mag dan nog in de kinderschoenen staan, maar mogelijke mankementen wil ik voorlopig wel ‘door de vingers’ zien. Wie weet, misschien onderhouden we in de toekomst ons leven op sociale netwerken als Twitter en Facebook letterlijk in een handomdraai!