Heb je soms moeite om binnen de 140 tekens op Twitter te blijven? Dat zal binnenkort verleden tijd zijn! Twitter is namelijk bezig met een aantal veranderingen, waardoor je gemakkelijker beeld kan toevoegen en gebruikers kan noemen in berichten. Er komt geen ruimte voor lange verhalen; de kracht van korte berichten blijft.

Twitter is momenteel bezig met de volgende veranderingen:

  1. Reacties met ‘’@naam’’ zullen niet meer meetellen binnen de 140 tekens. Hierdoor kun je gemakkelijker gesprekken voeren.
  2. Bijlagen als foto’s, video’s en links kosten nu 23 tekens. Straks zal ook dit niet meer meetellen. Dit geldt ook voor de polls en nieuwe GIFs. Veel meer ruimte voor tekst dus. Zeker omdat er vaak een foto of video in combinatie met een link gebruikt wordt.
  3. De mogelijkheid om tweets te herhalen door deze te retweeten is nu aanwezig. Handig als je tweet te weinig aandacht heeft gekregen.
  4. De laatste verandering die wordt aangepakt is de mention aan het begin van een tweet. Een tweet die begint met ‘’@naam’’ wordt nu alleen gezien op het genoemde account. Pas als er een punt voor de mention wordt gezet verandert dit. Straks is ook dit niet meer nodig.

Wanneer al deze veranderingen worden gelanceerd? Dat is nog even afwachten. Het vooruitzicht is dat het komende maanden gaat veranderen. Houd ons in de gaten, we laten het zeker weten als het moment daar is!

Bron: Twitter https://blog.twitter.com/express-even-more-in-140-characters